Programul Național de Dezvoltare Rurală
Program finanțat de Uniunea Europeană și Guvernul României
Fondul European Agricol Pentru Dezvoltare Rurală
Europa investește în zonele rurale
Comuna Corbu este amplasata in estul judetului, la aproximativ 23 de kilometri nord de municipiul Constanta și este formata din satele Corbu, Vadu si Luminita. Potrivit recensamantului din 2011, comuna Corbu are o populatie de 5.689 locuitori, majoritatea fiind romani de religie ortodoxa.
Agricultura, pescuitul, avicultura, mineritul si cresterea animalelor sunt principalele sectoare economice dezvoltate in comuna Corbu.
Comuna Corbu ocupa o zona importanta pe litoralul Marii Negre, avand in componenta atat plaje turistice, cat si plaje salbatice care atrag in fiecare vara mii de turisti indragostiti de natura. Datorita asezarii sale geografice, intre statiunea Mamaia si Navodari la sud si Delta Dunarii la nord, comuna se bucura de un mare potential de dezvoltare turistica. In acest context, comuna Corbu ofera multiple posibilitati de agrement (sporturi nautice, pescuit, circuite moto-cross si ATV, biciclism), cat si obiective turistice si o tabara de tineret.
Cele mai vechi atestari istorice dateaza din prima epoca a Fierului (sec. XII – sec. V i.H.) Datorita ocupatiei locuitorilor (agricultura, pescuite, mestesuguri, comert) si a pozitionarii s-au creat posibilitati de schimb intre populatia locala si colonistii grecia, ceea ce a dus la o buna dezvoltare a zonei.
Dintre toate cele 3 sate ale comunei, Vadu are cea mai veche atestare istorica. Conform cercetarilor arheologice, acesta a fost locuit inca din pleolitic, atingand cea mai mare dezvoltare in timpul stapanirii otomane, cand a devenit una dintre cele mai importante localitati din Dobrogea.